петак, 13. јануар 2012.

Профили странака: Зелени Србије


Пун назив странке: Зелени Србије
Скраћени назив: Зелени
Председник: Иван Карић
Потпредседници: мр Горан Чабради

  • Никола Божић
  • Милутин Стефановић
  • мр Латинка Грбић
  • Марко Вујачић
Председник Извршног одбора: Радиша Тошић
Датум оснивања: 27.11.2007.
Боје: зелена и жута
Веб сајт: www.zelenisrbije.org
Зелени Србије су политичка странка основана 2007. године, а 2010. године завршили су процес пререгистрације.
О Зеленима
ЗЕЛЕНИ ДОГОВОР СА СРБИЈОМ – ДОГОВОР ЗА БУДУЋНОСТ
Верујемо да је држава тамо где су људи – као што су људи тамо где има посла, здраве и безбедне будућности за децу. Република Србија је једина земља коју ми, грађанке и грађани имамо. Ми смо једини људи на које наша земља, данас и у будућности може да рачуна. Умемо да зауставимо даље пропадање и понудимо нови договор о будућности Србије и Југоисточне Европе.
ЗЕЛЕНА ВИЗИЈА ЗА ЕВРОПУ
Зелени Србије се у својим намерама и акцијама ослањају на искуства осталих Зелених партија у Европи и свету. То значи заштиту животне средине, промоцију одрживог развоја друштва, развој нових перспектива у Европској унији, подстицање дијалога и рад на развоју превенције конфликата и подстицању ненасиља у Европи, као и учешће у развоју алтернативних глобалних структура у сарадњи са Зеленим партијама било где да се налазе.
Србији треба нови смер. Финансијска криза и неуспех економске и социјалне политике довели су до тога да се Србија суочава са комплексном кризом која се манифестује у свим аспектима наших живота. Ову кризу треба гледати као сигнал да је потребно трансформисати економски и друштвени систем код нас. Променити га у такав систем који ће понудити нове темеље за садашњост и будућност на принципима доследности и одрживости.
Друштвени и економски развој зависе од еколошких ресурса, здравља грађана и грађанки, способности државе да се одупре притисцима и обнови своје ресурсе. Данас живимо са одговорношћу да сачувамо будућност и заштитимо наслеђе за нове генерације.

Нема коментара:

Постави коментар

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези