недеља, 21. октобар 2012.

Коментари из медија: Смедеревска Паланка: Поводом актуелне политичке ситуације у Смедеревској Паланци

Дешавања на локалној политичкој сцени не престају да забављају (и растужују) локалну политичку и ину јавност не само у Паланци већ и у Србији. У овом прилогу је краћи приказ из Балкан магазина, Вечерњих новости, Васељенска ТВ, Блиц, НСПМ   и ТВ Девић.

Нови „потрес“ између СНС-а и СПС-а (Балкан магазин)

„Влада још није напунила ни сто дана а већ ју је уздрмао нови потрес“, пишу Новости. Мир међу партнерима пореметила је прекомпозиција политичких снага у Смедеревској Паланци. Локални маневар у ком су СПС и УРС склопили пакт и са власти скинули напредњаке, толико је испровоцирао челнике СНС-а да је можда на помолу највећа криза откако је кабинет Ивица Дачића положио заклетву. „Ова рокада у Смедеревској Паланци разбеснела је руководство СНС-а које и раније имало примедбе на темпо којим СПС у општинама ’пресликава’ коалицију са републичког нивоа. Поготову што је договор свих чланица Владе да праве савезе на локалу где год могу“, наводи лист. Вођству напредњака смета то што Дачићеви у Лесковцу одуговлаче да уђу у савез са СНС-ом и што се за сличан аранжман нећкају и у Сомбору, али и у Кикинди. „Тако је случај у Смедеревској Паланци очигледно био кап у препуној чаши“, стоји у тексту.
Александар Вучић тражи од Ивице Дачића да до почетка новембра, када ће бити одржан Главни одбор СНС-а, поништи коалиције са ДС-ом у Смедеревској Паланци, Лесковцу, Сомбору или ће поставити питање коалиције на републичком нивоу, пише Блиц.

Локал опет дрма Владу (Вечерње новости)

Одлука СПС и УРС да са власти скину напредњаке у Смедеревској Паланци жестоко испровоцирала Вучићеву странку. Нови потрес у владајућој коалицији.

Локал опет дрма Владу:Трећа промена власти од избора (Васељенска ТВ)

У Смедеревској Паланци, пре два дана „пукла“ је коалиција напредњака и социјалиста, а нову власт су формирали СПС, ДС и УРС. Иначе, ово је трећа промена власти у овом граду откако су одржани локални избори. Наиме, одмах после избора коалицију су направили социјалисти и демократе. Међутим, она је убрзо развргнута, па су власт направили ДС и напредњаци. Онда су социјалисти пре два дана опет „превукли“ демократе на своју страну, а коалицији се прикључио и УРС. Одмах је смењен председник СО из СНС-а Радислав Симић и на његово место постављен социјалиста Славољуб Ђурић. Смењени су и директори неких јавних предузећа и културних установа које су водили напредњачки кадрови. А, на челу општине је Радослав Милојичић из ДС-а, који је на тој функцији „преживео“ све три промене власти.
Блиц: Вучић спреман да обори владу већ у новембру (НСПМ)
Александар Вучић, председник СНС, тражи од Ивице Дачића, лидера СПС, да до почетка новембра, када ће бити одржан Главни одбор СНС, поништи коалиције са ДС у Смедеревској Паланци, Лесковцу, Сомбору и другим градовима где је било договорено формирање власти са напредњацима или ће поставити питање владајуће коалиције на републичком нивоу, сазнаје „Блиц" у врху напредњака.
Практично, Влада би могла у том случају да падне и пре него што је стигла до 100. дана функционисања.

ТВ ДЕВИЋ: Смедеревска Паланка Славољуб Ђурић, СПС човек који је продао самог себе и партију


ТВ ДЕВИЋ: Смедеревска Паланка, људи који су продали сами себе, тројански коњи организованог криминала



Погледајте плеј листу са прилозима на тему сапунице "Смена власти у Смедеревској Паланци"

Нема коментара:

Постави коментар

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези