недеља, 27. новембар 2011.

Профили странака: Српска радикална странка

srpska radikalna stranka srs Srpska radikalna stranka
Пун назив странке: Српска радикална странка
Скраћени назив: СРС
Председник странке: Војислав Шешељ
Председник извршног одбора: Драган Тодоровић
Потпредседници:
Зоран Красић
Драган Тодоровић
Милорад Мирчић
Гордана Поп Лазић
Александар Мартиновић
Оснивач странке: Војислав Шешељ
Датум оснивања: 23. фебруар 1991. године
Боје: плава
Званични web сајт: http://srpskaradikalnastranka.org.rs/
Српска радикална странка је настала из Српског слободарског покрета, основаног 06. јануара 1990. године док је оснивачка скупштина одржана 23. јануара 1990. године. 14. марта 1990. године овој организацији се придружила група дисидената из странке Српска народна обнова, чиј и су чланови касније формирали Српски покрет обнове, за чијег је председника изабран Вук Драшковић.
Неслагање Вука Драшковића и Војислава Шешеља је довело до формирање Српског четничког покрета на челу са Војиславом Шешељом.
23. фебруара 1991. године овај покрет се уједињује са Народном радикалном странком, коју је предводио Томислав Николић, а новооснована странка добија име Српска радикална странка.
Најзначајнији орган ове странке је отаџбински конгрес који се одржава на сваке четири године. Делегати конгреса бирају председника, заменика председника и остале чланове конгреса. Конгрес одлучује о статуту, плановима странке, као и деловању у планираном периоду. Централна отаџбинска управа је сачињена од 101 члана, изабраних од стране конгреса.
Председник Централне отаџбинске управе је др Војислав Шешељ, а њени потпредседници су Зоран Красић, Драган Тодоровић, Милорад Мирчић, Гордана Поп Лазић и Александар Мартиновић. Председник извршног одбора Српске радикалне странке је Драган Тодоровић.

Нема коментара:

Постави коментар

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези