субота, 24. март 2012.

Преносимо: Мокри предизборни снови


Сањао сам да је власт у Апсурдистану расписала парламентарне изборе за које је сачинила следећи предизборни политички програм:
  1. Ако наша коалиција буде изабрана обећавамо да нико од наших гласача неће имати обавезу да ради, а свако ко нема право на пензију имаће плату од 30.000 апсурда, док ће пензионери добијати тромесечне повишице од 10.000 апсурда.
  2. Воће, поврће и корисне биљке као житарице, које буду садили и неговали наши гласачи морају успевати изнад светског просека најмање два пута годишње.
  3. Сва стока, коју буду неговали наши бирачи, мораће да даје прираст који ће бити прописан законом и да се множи најмање једном у три месеца.
  4. Уколико победимо на изборима наши бирачи ће бити ослобођени обавезе да мисле, јер ће ту обавезу уместо њих преузети држава – ово се нарочито односи на лица у државној служби. Ко се не буде придржавао овог правила биће подвргнут законским санкцијама. Ко буде желео да мисли мораће да има посебну дозволу државе и биће опорезован.
  5. Обућа, одећа, накит и друге потрепштине сејаће се и успевати врло брзо у свим потребним количинама, дезенима и бојама. Ситније ствари, као капе, рукавице, чарапе и слично наши гласачи имаће право да гаје у саксијама.
  6. Наши гласачи неће имати обавезу да праве децу, а ако их случајно буду имали њихово одгајање преузеће држава у специјалним фирмама.
  7. Плаћање дугова и пореза нашим бирачима ће бити строго забрањено и законски кажњиво.
  8. Обавезу плаћања дугова и пореза имаће само они који не буду гласали за нас.
  9. Наши бирачи имаће право на укидање свих непотребних ствари као што су: покварено воће и поврће, памет и логика, таште, свекрве, шира фамилија, саобраћајне и инспекцијске контроле, падежи, лепо васпитање, морал, похађање наставе и курсева ради стицања знања било које врсте.
 Овај сан нема никакве везе са стањем свести власти и грађана у било којој другој држави на свету, а свака евентуална сличност са неком од њих је случајна и ненамерна.

Нема коментара:

Постави коментар

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези