недеља, 18. децембар 2011.

Профили странака: Српска напредна странка

srpska napredna stranka 300x179 Srpska napredna stranka
Пун назив странке: Српска напредна странка
Скраћени назив: СНС
Председник странке: Томислав Николић
Заменик председника: Александар Вучић
Оснивач странке: Томислав Николић
Датум оснивања: 10. октобар 2008. године
Боје: црвено – плаве
Званични web сајт: http://www.sns.org.rs
Програм странке: линк
Статут странке: линк
Српска напредна странка је настала у септембру 2008. године прво као посланички клуб Скупштине Србије (Напред Србијо) у коме се нашло 17 посланика који су након тога избачени из Српске радикалне странке, а затим и као странка, коју је Томислав Николић и званично регистровао 10. октобра 2011. године.
Лидер Српска напредне странке, Томислав Николић, је од одласка у Хаг Војислава Шешеља био прво човек Српске радикалне странке. На председничким изборима 2004. и 2008. Николић је оба пута изгубио у другом кругу избора од Бориса Тадића. Након избора, Томислав Николић је у јавности изашао са изјавом да ће гласати за “Споразум о стабилазацији и придруживању Европској унији” што је изазвало незадовољство код Војислава Шешеља и његових присталица.
Николић је 05. септембра 2008. године поднео оставку на место заменика председника СРС-а и основао посланички клуб “Напред, Србијо” заједно са Александром Вучићем, бившим секретаром СРС-а и бившим генералом Божидаром Делићем. 10. октобра 2008. године Николић региструје Српску напреду странку, а 21. октобра исте године одржана је и оснивачка скупштина у Центру “Сава”.

Нема коментара:

Постави коментар

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези