недеља, 6. мај 2012.

Преносмо: ЦЕСИД: Две трећине грађана Србије не верује политичким странкама

Према најновијем истраживању Центра за слободне изборе и демократију, чак 66% одсто грађана Србије не верује политичким странкама и њиховим предизборним програмима, док само 9% испитаних има поверења у странке које учествују на предстојећим изборима, речено је данас на трибини “Српска изборна трпеза – Како ће Србија да гласа 2012″ у Новом Саду.
Интересантно је да су готово сви испитаници рекли су да ће изаћи на изборе, а више од 80 одсто већ у овом тренутку зна за кога ће гласати.
Према истом истраживању, најважнији приоритет грађанима Србије на овим изборима јесу економија и побољшање животног стандарда, то јест, програми
странака који се тичу запошљавања, пољопривреде, повећања плата и пензија и социјални програми.
У приоритетима следе борба против корупције, европске интеграције и Косово, а потом улагање у здравство и просвету, резултати су ЦЕСИД-овог истраживања.
“Не знају људи шта пише у програмима, али имају и памте своје асоцијације”, рекао је на трибини истраживач ЦЕСИД-а Ðорђе Вуковић, па се тако најчешће као асоцијација појављује пољопривреда.
„Прича о уштеди је смешна, једино у чему ћемо уштедети је чињеница да ћемо само једном у години да стагнирамо“, будући да због избора углавном све у држави успорава, оценио је он.
Пре Новог Сада, трибине “Српска изборна трпеза – Како ће Србија да гласа 2012″ одржане су у Ваљеву, Врању, Нишу, Пироту, Бору и Крагујевцу.

Нема коментара:

Постави коментар

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези