уторак, 1. мај 2012.

Представљамо: Изборна листа бр. 4: Заједно за Шумадију - Горан Јовановић - Пикља

У поруци публикованој 27.4.2012. свим политичким партијама и групама грађана понуђена је могућност да се представе преко канала пројекта "Паланка на вези" односно преко блога "Политички живот" имајући у виду да су садржаји блога за мање од два месеца прегледани више од 7000 пута а да садржаје пројекта "Паланка на вези" прати више од 5000 људи. До задаток рока изборна листа бр. 4. "Заједно за Шумадију - Горан Јовановић - Пикља" је послала своје материјале везане за изборну кампању и у овој блог поруци их представљамо. Желимо им све најбоље на изборима.

Назив листе: Заједно за Шумадију - Горан Јовановић - Пикља
Редни број листе: 4
Кандидати на листи:

Контакт:
Адреса: Заједно за Шумадију, Трг хероја 7, 11420 Смедеревска Паланка








Прикажи Заједно за Шумадију - Горан Јовановић - Пикља на већој мапи
Телефон: 064/2766416


ПЛАН АКТИВНОСТИ ГРУПЕ ГРАЂАНА „ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ“ – ДСС(П)-ПРОФЕСОР АЛЕКСАНДАР ЛАЗИЋ

1.Одлучно сузбијање корупције јачањем капацитета општинског савета за борбу против корупције и кроз превентивне мере које треба да обезбеде јавност рада општинске управе кроз објављивање аката и кретања буџетског трошења на интернет страницама општине;
2.Јачање индустријских капацитета кроз повезивање привреде Смедеревске Паланке са привредама Крагујевца и Смедерева, а посебно капацитета „Гоше“ и приватног сектора са капацитетима Фијата, САРТИД-а и Рафинерије нафте у Смедереву, која треба да се изгради у наредне четири године;
3.Мере развоја пољопривреде кроз јачање задругарства и самозапошљавања у сектору пољопривреде;
4.Развитак мреже за водоснабдевање села и града; ревитализација постојећих бунара на селу и њихово уређено коришћење;
5.Оснивање установе за бесплатну помоћ и контролу употребе хербицида и пестицида на селу;
6.Стварање услова за изградњу фабрике за прераду и рециклажу отпада;
7.Повезивање установа средњег образовања, Националне службе за запошљавање и Центра за социјални рад ради стварања пројеката за запошљавање младих на реалним основама у складу са захтевима привреде и обратно;
8.Подстицање пројеката дошколoвавања ,преквалификације и докфалификације ради запошљавања дугорочно незапослених лица,особа са инвалидитетом и лица за чијом струком је престала технолошка потреба.
Кроз овај план активности оствариће се следећи циљеви: правичнији рад управе; повећање запослености; развој пољопривреде и квалитета живота на селу;здрава животна средина , подизање квалитета образовања и сузбијање сиромаштва!
Средства за ове активности ће се обезбедити кроз осамостаљење постојећих јавних предузећа која су на терету буџета, кроз мере штедње на репрезентацији и из средстава која ће се уштедити снажним антикорупцијским,превентивним мерама!

МЕРЕ СОЦИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ И ЗАПОШЉАВАЊА ЛИСТЕ БР. 4. „ЗАЈЕДНО ЗА ШУМАДИЈУ“ И ГГ ДССП

Полазимо од става да нема прече политике од политике рада и запошљавања на територији наше општине, општине Смедеревске Паланке.
Наше је мишљење да се осмишљеним пројектима и рационалним понашањем може подићи оптимални ниво развоја! Овакав програм је могућ кроз обједињавање активности постојећих институција образовања, социјалне заштите и политике запошљавања на заједничким пројектима!
СМАТРАМО ДА САДА ОВЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ДЕЛУЈУ КАО РАШТИМОВАНИ ИНСТРУМЕНТ, И ДА ЈЕ ТО ЈЕДАН ОД УЗРОКА НАШЕГ СИРОМАШТВА!
Национална служба за запошљавање треба да игра кључну улогу у подизању запослености кроз проактивну стратегију која мора да обухвата мере откривања и израде пројеката запошљавања пре свега социјално угрожених лица и лица која се дуго налазе на листи евиденције незапослених.
У њене мере морају ући конкретни профили за преквалификацију и доквалификацију радника који су остали без посла или им је занимање технолошки превазиђено. У том пројекту кључну улогу треба да има центар за социјални рад и средње школе. Овим пројектом се мора обухватити подизање функционалне писмености старијих особа, које су остале без посла, између 45 и 55 година старости.Ово су посебно осетљиве категорије људи: премладих за пензију а престари за школовање!
Општина мора да узме водећу улогу у повезивању ових институција.Њен циљ мора бити да се сви делови система споје у једну функционалну целину. То ће подразумевати промене и прилагођавања образовних профила, пројекте развоја који ће подржавати постојеће или нове профиле, улагање у систем образовања.
У том контексту, посебан се нагласак мора ставити на заштити животне средине и контроли квалитета земљишта и воде.Кроз овакве пројекте инвестиционог улагања могло би се запослити десетине, можда и стотине еколога, информатичара, хемијских лабораната и техничара.
Друго, мора се више учинити да се помогне најсиромашнијима. Постоји оправдана основа да се кроз прогресивно опорезивање најбогатијих слојева у виду општинских такси помогне најсиромашнијима да стану на своје ноге! Мора се помоћи родитељим у подизању деце!
Трећа мера социјалне помоћи мора бити финансирање младих талената и помагање развоја високошколског образовања на територији наше општине, што је тек у повоју, али има основе ако би се оно наслањало на индустријске капацитете наше општине.
И четврто, морају се предузети посебне мере ради искорењивања или смањивања ендемског сиромаштва на селу подстицањем задругарства!
Да би смо остварили ове и друге мере социјалне политике и активног запошљавања позивамо грађане да на локалним изборима гласају за листу бр. 4. „Заједно за Шумадију-Горан Јовановић-Пикља“

БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ – КОНКРЕТНЕ МЕРЕ -  ПЛАН МЕРА ДСС(П)-4

ЈАВНОСТ

1.Сва општинска јавна предузећа и установе морају да објаве информаторе;
2.Приходи и расходи буџета општине морају на интернету месечно да се објављују;
3.Извештаји о пословању јавних предузећа и установа мора да се објављују;

КОНТРОЛА

4.Централизација јавних набавки и њихова контрола и јавност;

НАДЗОР

5.Јачање капацитета општинског Савета за борбу против корупције у надзору јавних набавки, контроли поштовања објављивања аката и извештаја буџета општине и јавних предузећа, установа и фондова и организација.

Видео прилози са Јутуба 

1 коментар:

  1. Заједно за Шумадију и ГГ ДССП сматрамо да имају, без лажне скромности, најозбиљнији програм за општину Смедеревску Паланку.

    ОдговориИзбриши

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези