понедељак, 19. децембар 2011.

Профили странака: Покрет Двери – За живот Србије

dveri pokret za zivot srbije Pokret Dveri   Za život Srbije



Пун назив странке: Српски сабор Двери
Политички назив: Двери – Покрет за живот Србије
Истакнути чланови:

Датум оснивања: 27. јануар 1999. године
Боје: црвено, плаво
Званични web сајт: http://www.dverisrpske.com
Српски сабор Двери је организација која је основана 27. јануара 1999. године, на Савиндан од стране студената србистике Филолошког факултета у Београду. До овог датума, “Двери” су постојале као студентски часопис, да би касније “Двери” постао покрет. “Двери” су покрет без вође, а главни орган покрета је Управни одбор кога чине Бошко Обрадовић, Бранимир Нешић, Владан Глишић и Данило Тврдишић. 10. фебруара 2011. године Српски сабор Двери је званично објавио улазак у политику и излазак на предстојеће парламентарне изборе. 
Темељи Покрета за живот Србије су дела оних домаћих и светских интелектуалаца и духовника на којима су генерације наших активиста одрастале и на којима су се формирали наши ставови о битним друштвеним, културолошким и политичким питањима.
У том смислу, овај избор прекорачује ограниченост постојећих политичких идеологија, јер је 20. век показао њихову погубност по судбину српског народа.
Такође, њихово истицање показује нашу трајну везаност за подручје из кога смо, пре више од 10 година, поникли: духовност, православну, и културу.

Нема коментара:

Постави коментар

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези