субота, 17. март 2012.

Преносимо "Кампање неће бити високо моралне" (Бета)

Београд -- Стручњаци за односе са јавношћу сматрају да предстојећа преизборна кампања неће бити "високо морална", али да ће бити "мање досадна" од претходних.
Директор агенције за односе са јавношћу "Прагма" Цвијетин Миливојевић оценио је данас да изборна кампања неће бити високо морална, али да надлежне институције ту могу мало да ураде, јер ниједна од великих странака није невина по том питању.
У изјави агенцији Бета, Миливојевић је додао и да очекује да ће кампања за предстојеће парламентарне, локалне и покрајинске изборе бити динамична и "мање досадна него неке претходне".
"Када кажем динамична, неко би рекао и прљава. Али ја не мислим да постоји чиста кампања било где у свету", рекао је Миливојевић, али је додао да је посао надлежних органа и институција да се баве тим проблемима и кажњавају странке које изађу из прописаних оквира.
Коментаришући појаву непотписаних плаката по градовима, на којима се критикују политички и државни прваци, он је рекао да ће бити веома тешко да надлежне институције казне починиоце.
"Ако би тела која су задужена за контролу изборне етике покушала да кажњавају, па извукла из контекста ове плакате, онда би свако могао да постави питање: 'А шта је било с неким другим плакатима'", рекао је Миливојевић.
Он је навео да је у последња три месеца Београд био три пута облепљен непотписаним плакатима на којима се руже политички противници а за које само може да се претпостави да су их креирали Српска напредна странка, Демократска странка или Српска радикална странка.
"Агенција за борбу против корупције се бави периферним стварима, односно да ли је залепљен регуларан плакат у некој улици у Шапцу, па туже Томислава Николића и праве од њега неку врсту жртве", рекао је Миливојевић и оценио да постоје много већи проблеми којима би агенција требало да се бави.
Он је оценио да власт "беспризорно злоупотребљава државне функције" за промоцију сопствених политичких странака, и као пример навео Млађана Динкића који се, иако је сада само један од 250 посланика, непрестано појављује заједно с председником Србије на промоцији Фијатовог аутомобила у Женеви или на отварању нових фабрика.
"То је много веће и озбиљније, суштаственије кршење изборних правила од овога што је про форме видљиво, односно да ли је неко залепио плакат у Шапцу, Сремској Митровици или Бабушници. Ниједна од великих странака није невина у тој причи а Агенција не може и неће стати на пут томе", рекао је Миливојевић.
Он је, међутим, оценио да то није толико страшно јер Србија дефинитивно није једина земља у којој се спроводи негативна кампања и у којој се, у предизборном периоду, лаже и клевеће.

Нема коментара:

Постави коментар

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези