петак, 23. март 2012.

Програм групе грађана Влада Омладинац

Преносимо програм групе грађана "Влада Омладинац". Додатне информације могу да се нађу на Фејсбук страни http://www.facebook.com/vlada.omladinac.
***
Поштовани пријатељи, задовољство ми је да вам представим предизборни програм за предстојеће изборе, па вас најљубазније молим за ваше мишљење и коментар, а све са надом да нам свима буде боље.

С поштовањем,

Владимир Арсић

Мото наше кандидатуре састоји се у томе: јака привреда – јак град, задовољни грађани. Ако имамо јаку привреду, имамо и пун општински буџет.

Основни задатак за који ћемо се залагати је спровођење политике на територији општине Смедеревска Паланка са основним циљем активног учествовања на унапређењу животног стандарда грађана.
Темељ нашег деловања чиниће конкретни развојни пројекти од којих ће грађани кроз разне видове имати користи.
Продужење процеса транзиције, лоше приватизације појединих предузећа највише угрожавају осетљиве групе наших суграђана и то најмлађе и најстарије. Мала економска способност родитеља да задовоље минималне потребе своје деце, нема само тренутне последице већ дугорочно дестимулативно утичу на пад наталитета у општини. Да би смо избегли даље пропадање општине, потребно је хитно предузети мере помоћи опоравку привреде.
Са друге стране, брига о старим и социјално угроженим лицима увек се оставља за нека друга времена.
Настојаћемо да у наредном периоду за наше најмлађе и најстарије суграђане урадимо следеће:
1. Планирана буџетска средства усмерити на хитну реконструкцију постојећих предшколских установа и подизања квалитета услуга у њима
2. Запослене труднице, док су на породиљском одсуству да примају пун износ зараде за време боловања и незапослене труднице да примају једну половину просечне бруто зараде, као и да родитељима за треће дете буде бесплатан боравак у вртићу.
3. Редовну исплату дечијег додатка и социјалне помоћи
4. У сарадњи са психолозима и социјалним радницима спровести план превентивног образовања млађег узраста на пољу ризичног понашања и здравог живота, борићемо се свим средствима против наркоманије која је, на жалост, у порасту.
5. Омогућити студирање деци чији родитељи нису у могућности да их пошаљу на студије због економске немогућности, а таквих је, на жалост, много.
6. У сарадњи са Центром за социјални рад, направити базу података старачих домаћинстава и социјално угрожених којима кроз разне видове треба помоћи.
7. Средићемо трим стазу на Микуљи, као и Дом планинара јер ту могу да се организују разне културно-спортске манифестације.
8. Учинићемо све да се језеро Кудреч среди и постане туристичка дестинација.
9. Залагаћемо се да у сваком селу на територији општине ради лекар опште праксе бар два радна дана у току недеље.
10. С обзиром да је општински буџет презадужен кредитима који доспевају на реализацију залагаћемо се за преструктурирање јавних предузећа и установа у игеренцији локалне самоуправе и увести максималну штедњу на свим нивоима како се не би зацртани планови довели у питање финансирања због недостатка средстава, побољшати наплату потраживања која припадају локалној самоуправи.


Незапосленост је најкрупнији проблем не само у Паланци већ уопште у Србији. Армија незапослених радно способних људи није само социјални проблем, већ проблем неискоришћености огромног људског потенцијала у нашој средини. Зато ћемо се залагати за довођење страних и домаћих компанија које ће донети са собом нове технологије и отворити нова радна места где би се упослили наши суграђани. Запослићемо 1000 младих и то одмах. Питате како? Тако што, према расположивим подацима које имамо, тренутно је у приватном сектору запослено око 2000 младих од којих свега 1/5 има пријављен радни однос, па ћемо се залагати да сваки запослени мора да буде пријављен.
Животни стандард, незапосленост и спори опоравак паланачке привреде великим делом узроковани су незаинтересованошћу градске управе. Стварање повољног амбијента за домаћа и страна улагања биће наш приоритет,

Створити повољан амбијент за домаћа и страна улагања путем поједностављивања процедуре за добијање различитих одобрења и убрзаног доношења урбанистичких и других планских докумената.
Започете инвестиције, које је садашње руководство општине започело, што пре привести намени. Било је крајње време да имамо сређен центар града са пратећом инфраструктуром. Залагаћемо се да се што хитније, колико одмах, среди Бања на Кисељаку, јер јој прети опасност од рушења, као и читава инфраструктура око Бање.
Напомињем да је наша термо-минерална вода лековита и уз добар маркетинг можемо имати лепу финансијску добит.
Оформити посебан сектор који ће се бавити подстицајем развоја бизнис инкубатора, индустријских зона и технолошког парка
Донети посебне олакшице за улагање по типу Гринфилд и Браунфилд инвестиција у циљу ревитализације постојећих индустријских капацитета.
Донети модел трансформације јавних предузећа у акционарска друштва са већинским уделом града у циљу смањења расхода из буџета и ефикасног пружања услуга грађанима.
Залагаћемо се да се среде путеви у сеоским и приградским срединама.
Да у сваком селу буде отворена пољопривредна апотека као и Аграрни центар који ће пружати стручне и консултатске савете пољопривредницима и одређене адекватне аграрне мере од којих ће наши грађани на селу имати користи.


Нема коментара:

Постави коментар

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези