среда, 11. април 2012.

Преносимо: Борис Тадић са воћарима Смедеревске Паланке

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обиласку воћњака Славољуба Мијаиловића у Селевцу (Танјуг)Смедеревска Паланка, 10. априла 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић разговарао је са воћарима у општини Смедеревска Паланка о потенцијалима те пољопривредне гране, али и проблемима због којих не могу још више да подигну квалитет производње.

Борис Тадић је посетио имање породице Славољуба Мијаиловића, највећег произвођача воћа у општини Смедеревска Паланка, са 400 тона воћа које годишње узбере са 40.000 стабала на 26 хектара у селу Селевац.

"Апсолутно сам убеђен да је Србија једно од најбољих места на свету за производњу воћа, и док год ова наша пространства не буду преплављена воћарским културама ми ћемо знати да не извлачимо из земље све оно што можемо", рекао је Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у обиласку воћњака Славољуба Мијаиловића у Селевцу (Танјуг)Према његовим речима, на томе се морају заједнички ангажовати и произвођачи и држава — воћари да прихвате најсавременије агротехничке мере, а влада да донесе низ мера којима би се подигао квалитет производње воћа и приноси, имајући у виду да је воћарство велики потенцијал.

"Не можете данас да производите као што се производило некад и немогуће је издржати да један пољопривредник истовремено производи више култура. То мора да се измени и да специјализујемо наше сељаке и паоре за поједине производе", рекао је Борис Тадић.

Он је истакао да је свестан проблема са којима се суочавају воћари у Србији, али и изразио задовољство због храбре и пионирске одлуке неких произвођача воћа да у тешким временима почну да примењују најсавременије агротехничке методе.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић у посети породици Славољуба Мијаиловића у Селевцу (Танјуг)"Без тешког рада нема успеха, јер, ако ми нећемо, негде неко у свету легне касно, а устане рано и одради оно што ми нисмо били у стању и наступи на истом тржишту на којем и ми желимо да наступимо", приметио је лидер ДС и додао да је његова странка последњих година, посебно у протеклих годину и по дана, фокусирана на пољопривреду као темељ српског друштва.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС ће посетити и предузеће "Супериор" у Великој Плани и разговарати са житељима тог града, а потом и са грађанима Параћина.

(Извор: Танјуг) (Са линка)
 

Нема коментара:

Постави коментар

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези