петак, 20. април 2012.

Преносимо: Како је власт у Смедеревској Паланци преварила народ?

Партије на власти (ДС и СПС) када су се бориле за наклоност бирача обећале су становницима Смедеревске Паланке бесплатан превоз за ученике и наставнике (што је и законска обавеза), бесплатан превоз за пензионере на територији општине и накнаду за породиље код првог детета. На основу оваквог социјалног програма задобиле су тесну локалну већину.

Трг у Смедеревској Паланци
Већ у новембру  2009. године престало се са исплатама породиљама за прво дете! Средином 2010. нису ни пензионери могли више да се возе бесплатно, него са умањеном ценом карте. Од нове 2011. године потпуно су им укинуте бесплатне картице.
Просветни и други радници имају по закону о раду право на плаћени пут до посла и натраг, али од децембра 2009. године до данас још никоме нису уплаћени путни трошкови, иако суседне општине редовно исплаћују ова социјална давања дефинисана законом и Колективним уговором. Да проблем буде још и већи врши се дискриминација међу просветарима па се, мимо закона, измишља услов да право на плаћене путне трошкове имају само они радници који путује свих пет радних дана, а да други радници који путују мање, на пример четири дана, то право, наводно, немају. Међутим, при убирању пореских оптерећења нема никакве разлике између ове двојице?
Посебан проблем су ђаци путници. Од октобра 2011, по налогу „Ласте“ због неисплаћених дуговања ђацима су укинуте бесплатне путне маркице и нико не зна шта ће на крају бити јер општина ово питање још није решила.
Не само набројани, већ и други социјални проблеми указују на неефикасну и неодговорну општинску управу која је преварила народ и који због тога треба да јој ускрати поверење.
Александар Лазић, члан ОО ДСС Смедеревска Паланка
Текст са сајта Економског савета ДСС:
Александар Лазић:
Како је власт у Смедеревској Паланци преварила народ?

(Објављен 28. јануара 2012.)

1 коментар:

Да би коментар био објављен мора да буде у складу са стандардима јавне комуникације и да буде писан ћирилицом.
Хвала.

Паланка на вези - Google+ Posts

Листа блогова Паланка на вези